bilete ieftine

Bagajul de mana

Aveți dreptul la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 10 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. Dimensiunile bagajului includ toate accesoriile acestuia (roti, manere, buzunare exterioare etc).Pentru fiecare pasager va fi acceptata o singura piesa ca bagaj de mana. Infantul nu poate avea bagaj de mana, dar beneficiaza de un bagaj de cala in urmatoarele conditii:

Pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (Infanti) se accepta gratuit un bagaj de cala de pana la 32 kg. In cazul in care pentru infant se aduce un carucior, alcatuit din una sau mai multe piese, acesta va fi considerat bagaj de cala, iar orice alt bagaj al acestuia va fi taxat conform conditiilor de calatorie pentru bagajul unui adult.

Bagajul de cala

Atentie: biletele de avion BlueAir nu includ nici un bagaj de cala gratuit, acesta trebuie achizitionat aparte in momentul cumpararii biletului.

Fiecare pasager are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cala cu dimensiunile maxime de 100x80x30 cm. Greutatea maxim admisa a unei piese de bagaj de cala este de 32 kg. Greutatea pieselor de bagaj de cala nu poate fi cumulata intre doi sau mai multi pasageri.Bagajul de cala va fi taxat in functie de perioada de calatorie, astfel:

- in High Season (14 aprilie 2014 - 27 aprilie 2014,7 Iunie 2014 - 22 Septembrie 2014 si 14 Decembrie 2013 - 20 Ianuarie 2014) taxa va fi de 25 euro/ pasager/ segment zbor;

- in Low Season (21 Ianuarie - 13 aprilie, 28 aprilie - 5 iunie si 23 Septembrie - 13 Decembrie) taxa va fi de 18 Euro/ pasager/ segment zbor.

Acesta este doar un scurt rezumat ale conditiilor de calatorie, puteti citi mai mult aici.

bilete ieftine

Check-in online

Din 28.08.2015 BlueAir ofera checking gratuit pentru toate zborurile. Pentru a face checking in aeroport trebuie sa va prezentati la ghiseul de Blueair cu minim 2 ore inainte de zbor. Cei care calatoresc fara bagaj de cala si doresc sa nu mai stea la rand pot in continuare sa faca check-in online si sa imprime cartile de imbarcare.

Check-in online se face in pagina BlueAir.

Serviciul de check-in online este gratuit si presupune imprimarea de catre pasager a cartii de imbarcare care va fi prezentata impreuna cu documentele de calatorie la poarta de imbarcare, politia de frontiera si controlul de securitate. Serviciul de check-in online nu este disponibil pentru toate aeropoartele, va rugam sa verificati disponibilitatea acestuia in momentul cupararii biletului

Serviciul de check-in online este disponibil cu maximum 30 zile inainte de data plecarii si cu pana la 3 ore inainte de plecare. In cazul in care aveti bagaj de cala, va trebui sa va prezentati cu minim 90 de minute inainte de decolare la ghiseele special marcate din aeroporturi pentru inregistrarea bagajelor. In cazul in care nu aveti bagaj de cala va puteti prezenta cu minim 60 minute la poarta de imbarcare, avand cartile de imbarcare tiparite in urma procesului de check-in online.

Reiteram rugamintea de a lua in considerare timpul necesar efectuarii procedurilor de trecere a frontierei si controlul de securitate. In cazul in care se calatoreste impreuna cu un infant, procesul de web check-in presupune printarea cartii de calatorie atat pentru infant cat si pentru adultul insotitor. Pasagerii care nu provin dintr-o tara UE/EEA trebuie sa se indrepte catre biroul de check-in al Blue Air pentru verificarea documentelor inainte de a trece controlul de securitate si punctul de trecere a frontierei. In cazul in care nu respectati acesta prevedere ne rezervam dreptul de a refuza imbarcarea.

Acesta este doar un scurt rezumat ale conditiilor de calatorie, puteti citi mai mult aici.

bilete ieftine

Cum sa cumpar bilete de avion ieftine?

Aveti impresia ca toate lumea cumpara bilete ieftine de avion dar cand incerci sa cumperi tu mereu sunt scumpe?. Va putem ajuta cu cateva sfaturi:

1) Zboruri low cost

Inainte de a cumpara aruncati o privire la preturile ce ofera liniile aeriene low cost.

Toata lumea vorbeste de "bilete low cost", dar ce inseamna in realitate? "Low cost", pe intelesul tuturor, inseamna preturi mici. Cum se explica diferenta de pret considerabila ce exista intre companiile low cost si companiile traditionale? Loc mai putin pentru picioare, biletele nu includ bagaj de cala, pasagerilor nu li se ofera mancare sau bautura gratuita pe durata zborului, unele companii (de ex. Ryanair) obliga pasagerii sa-si imprime singuri boarding pass-ul, etc.

Ryanair, EasyJet, AirLingus, Air Berlin, German Wings, Vueling sunt cele mai importante "low cost" din Europa. Piata zborurilor low cost din Romania este dominata de doi jucatori: WizzAir si BlueAir.

BlueAir, compania autohtona, ofera zboruri low cost din principalele orase europene catre Bucuresti-Otopeni, Bacau si Sibiu.

WizzAir, compania ungaro-poloneza, ofera zboruri din ieftine catre Cluj-Napoca, Mures, Timisoara si Bucuresti.

2) Timpul inseamna bani

Nu lasati totul pentru ultima zi. Toate liniile aeriene, in special cele low cost, premiaza cu preturi mici pe cei care cumpara biletul cu multa anticipatie. Ca regula generala: daca cumparati un bilet cu 3 luni inainte de data zborului este mai ieftin decat daca il cumparati cu doar o zi inainte.

3) Nu va precipitati

Comparati inainte de a cumpara biletele de avion. Nu va aruncati asupra primului zbor gasit, doar daca pretul oferit este un adevarat chilipir. Aveti rabdare sa cautati in mai multe cautatoare de zboruri online. Deasemenea merita sa intrebati in cateva agentii de voiaj din orasul dumneavoastra ca sa va faceti o idee asupra preturilor.

4) Stai informat

Zilnic apar oferte de zboruri ieftine, dar este nevoie de mult timp pentru a pieptana internetul in cautarea lor. Sfatul nostru: abonativa la newsletters in cat mai multe site-uri de profil. In acest fel toate ofertele si promotiile lansate de liniile aeriene vor ajunge in email-ul tau.